9-ball er spillet der fik pool på TV. Det blev skabt i 1920’erne, og tilpasset til TV i USA i 70’erne.
Regler blev justeret, så der blev hurtigere og fik et element af held, og  med filmen “The Color of Money” med Paul Newman og Tom Cruice på rollelisten blev spillet mere populært end nogensinde.
Spillet gå i alt sin enkelthed ud på at få 9’eren i hul, hvordan er ligegyldigt, bare man rammer den bal med det laveste nummer på bordet først.

Man spiller med ballerne nummereret 1-9. Den eneste der tæller er 9’eren. Begge spillere skal støde til de samme baller, nemlig den med det laveste nummer.

Spillet rummer alt, og er ikke uden grund det mest populære spil blandt spillere over hele verden. Det er pool sportens “No limit hold’em”. Man kan spille sikkert og på procenterne, eller man kan gå “ALL-IN” og satse på at de 20% chance man har for dette stød er nok, denne gang.

Det er ikke uden grund at “Fast Eddie Felson” siger at “9-ball is for bangers” i filmen, og at monologen is starten af samme film konkluderer at “For some players, luck itself is an art”.(fra 50 sek.)

Til dette stævne spilles der indledende runde, med fri tilmelding. Det vil sige at alle udenfor Top16 spiller indtil der er 8 tilbage, de 8 spiller mod spillerne der er seedet 9-16.

Indledende runder spilles lørdag d. 3. juni 2017, og hovedturneringen, med 24 deltagere, spilles søndag d. 4. juni 2017.

Til DM spilles der “Race to 9”, det betyder bedst af 17, eller først til 9.
Typisk bliver kampe mellem 2 gode spillere afgjort  på omkring 1-1½ time afhængig af antallet af safe dueller.

Følg turneringen her: Turneringsskema